Ako imate Američki plakar onda zasigurno znate kojiko je velika njegova praktičnost u pogledu odlaganja stvari. O uštedi prostora da i ne govorim. Ali jedna stvar koju mnogi previde jeste, da se zbog nedovoljne osvetljenosti u prosoriji, stvari u Američkom plakaru mogu teže pronalaziti, jer je slaba vidljivost.

Kako se može postaviti svetlo kada imate Američki plakar

Postoje dve varijante:

  • kada se LED traka postavlja izvan Američkog plakara gde se svetlom obasjava spoljašnji deo i
  • unutršnji deo Američkog plakara gde se postavlja rasveta montažom svetla blizu kliznih vrata na niže police.

Ova rasveta je vrlo korisna kada se želi bolje osvetliti sadržaj plakara bez paljenja dodatnog svetla ili kada se plakar nalazi u zabačenom delu bez dovoljno spoljnog svetla.

Rasveta ispred Američkog plakara

Kada se rasveta nalazi ispred Američkog plakara, onda se postavljaju alumunujumske lajsne sa difuznom maskom. To može da služi i kao noćno svetlo.

Instalacija se prirpema pre postavke i ugradnje plakara. Tu se stavlja prekidač on/off ili se kupuje LED traka koja može da se dimuje, pa se sa njom može podesiti jačina svetlosti.

Rasveta unutar Američkog plakara

Kada se rasveta ugrađuje unutar plakara, onda se stavlja optički senzor koji se postavlja na prvim vratima, a može da bude i na više mesta. Tada, kada se vrata otvore tada se svetlo uključi i obrnuto. Optički senzor je vrlo lako ugraditi i povezati sa LED trakom.

Još jedna napomena:

Potrebno je sve ovo postaviti što bliže ivuci kako bi senzor odmah prilikom otvaranja uključivao svetlo.

Za dodatne konsultacije i uslugu montaže, slobodno nam se javite.

Pogledajte video na ovu temu:

 

 

Deli dalje!

error: Content is protected !!