Verovatno vam se nekada desilo da dok prirpemate hranu u svojoj kuhinji primetite da nemate dovoljno svetla za rad. Da bi vam značilo još neko osvetljenje pored lustera ili plafonjere. Pogotovu za vas koji uživate u pripremi hrane, dobro osvetljena radna površina donjeg kuhinjskog elemeta bi vam sigurno baš koristila, zar ne?

Kako kvalitetno osvetliti radnu površinu u kuhinji

To se efektno može postići jednobojnom LED rasvetom. Ona se može postavi na gornje elemente gde se LED traka ubaci u aluminujumsku L lajsnu koja će ići između samog zida i elemenata. Ta LED traka prostiraće se celom dužinom iznad radne površine i sudopere.

Tako obasjava celu radnu površinu, a ujedno je i pozadinsko svetlo koje može da se dimuje, tj. pojačava i smanjuje sa dimerom koji reaguje na statički elektricitet. Samim tim taj touch senzor preko plastike tj. zaštitne maske reaguje na ljudski dodir. Dužim držanjem on dimuje tj. pojačava, a otpuštanjem menja stanje tj. smanjuje jačinu svetla. Kratkim pritiskom na sam senzor se uključuje polagano i isključuje tako isto.

I još nešto…

Senzor ima fluorescentnu plavu boju kao indikaciju gde se nalazi to dugme i vrlo je praktičan. Nalazi se ispod difuzne maske koja daje lep izged svemu tome u L lajsni.

Možda se pitate da li se greje svetleća provršina

Dobra stvar je što se aluminujumska lajsna ne zagreva tj. hladi se i daje mogućnost da se LED traka lepo zalepi. Tako sve deluje kompaktno i lepo izgleda. Može da radi i dan i noć, jer je mala potrošnja električne energije.

U elementu se nalazi trafo za napajanje i trafo se napaja sa gratske mreže 220 V, a na izlazu je 12V. Sa napajanja vezano je na touch senzora, a od njega ide do LED trake.

Napomena:

Ovaj vid rasvete je bezbedan da se nalazi blizu izvora gde je voda, jer je 12V, što ga čini vrlo bezbednim. Sve je izolovano i nema mogućnosti da se išta neželjeno desi.

LED trake se lako mogu naći na našem tržištu u radnjama sa električnom opremom, a za uslugu montaže rasvete možete nas kontaktirati.

Deli dalje!

error: Content is protected !!